“Kauneus on iso osa auton suunnittelua, mutta niin on käytettävyys”

Jos haluat tietää, mitä tulevaisuus pitää automaailmassa, kysy suunnittelijalta; He ovat nykyään yhtä paljon futurologeja kuin stylistit. Ja tällä viikolla minulla oli ilo viettää jonkin aikaa yhden parhaimmista Fordin Design Moray Callumin johtajaista.
Callum puhui jännityksestään Fordin sitoutumisessa tuottaa auto ilman ohjauspyörää vuoteen 2021 mennessä – projekti, johon hän on voimakkaasti mukana. Hänen luvatun tyylinsä ei kuitenkaan unohda Fordin pyrkimystä olla ensin autonomisella ajamisella.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

“Jotkut ihmiset haluavat aina nähdä yhdessä autossa kuin toisessa”, Callum kertoi minulle. “Autonomisten autojen avulla ihmiset eivät halua Google -autoa – he eivät halua tulla näkyviin tiedeprojektissa.”
• Kaikki itsenäisestä ajamisesta
Jopa olemassa oleva tekniikka osoittautui haasteeksi nykyaikaiselle auton suunnittelijalle. “Käyttöliittymä on osa suunnittelijoidemme töitä ja pummutamme jo yleisöä tiedoilla”, sanoi Callum. “Jos Henry Ford oli elossa tänään, hän luultavasti luulisi, että autot ovat jo itsenäisiä!”
Autotekniikka tarkoittaa, että sisustussuunnittelusta on tulossa paljon enemmän ja paljon tärkeämpää. Callum kuvaa sitä olevan “kuin avioliitto – rakastut ulkopuolelle, mutta sinun on elää sisätilojen kanssa”.
Ja vaikka sisätilat vievät paljon enemmän hänen suunnittelutiiminsä ajasta, niin on myös Fordin kasvava maastoautojen valikoima.
• 2016 New Car Awards: Design Award
“Maastoautoista tulee hallitseva malli kaikkien alueella”, hän sanoi. “Asiakkaiden halu saada korkea H-piste jatkuu ja suunnittelijoiden on tarkasteltava erilaisia ​​ratkaisuja.” Mutta hän sanoo, että on haaste tehdä maastoauto näyttää hyvältä.
Mitä tulee muuhun Ford -alueeseen, odota suurempia eroja tulevaisuudessa, koska malleja on jälleen räätälöity eri markkinoille. “Näet paljon enemmän askelmuutosta Ford Design -viestissä [seuraava] Fiesta”, hän sanoi. Se on hieno uutinen ja tekee vielä paljon mielenkiintoisemman Fordin tulevaisuuden.
Mitä luulet tulevaisuuden olevan auton suunnittelussa? Kerro meille alla olevissa kommenteissa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *