Neuvostot, jotka saavat uusia valtuuksia myöntää sakkoja liikennerikoksista

paikallisneuvostoille on tarkoitus antaa valtuudet, jotka sallivat heille hienoja autoilijoita, jotka tekevät vähäisiä liikennerikoksia, uuden lainsäädännön laatiman laitoksen laatiman kantolaitos (DFT). Vaihetta on kritisoitu siitä, että sillä on potentiaalia muuttaa autoilijat “tuottoisa kassavirta”.
Vaikka Lontoon ja Cardiffin viranomaiset voivat jo antaa sakkoja liikenteen rinnastamisten siirtämisestä, poliisi käsittelee niitä monilla alueilla. Tämän on kuitenkin tarkoitus muuttua, koska DFT on vahvistanut, että se aikoo antaa neuvostoille laajalle levinnyt valtuudet myöntää noin 70 puntaa sakkoja rikoksista, kuten pysäyttäminen keltaisessa laatikko -risteyksessä, ajaminen pyöräteellä tai laittoman käännöksen tekeminen.

Neuvostot harhauttavat miljoonia ajoneuvojen pysäköintialueista

Alahuoneessa puhuessaan kantoministeri Rachel MacLean vahvisti tehostetut valtuudet sanomalla, että vuoden 2004 liikenteenhallintalakiin tehdyt muutokset ”vievät useita kuukausia voimaan, minkä jälkeen siviiliajoneuvojen pysäköintivalvontavaltuuksilla olevat paikalliset viranomaiset voivat soveltaa Nimitystä varten liikenteen valvontaliikennettä varten. ”
Mainos – viesti jatkuu alla

Hän lisäsi: “Lakisääteistä tukea kehitetään paikallisille viranomaisille valtuuksien käytöstä, mukaan lukien niiden esittelyn julkistaminen etukäteen, varmistaakseen, että täytäntöönpano suoritetaan oikeudenmukaisesti.”
Kantokomitea suositteli aiemmin tällaisia ​​menettelyjä, koska poliisilla ei enää ole resursseja liikenteen liikkuvien ristiriitojen laajasti ja onnistuneesti täytäntöön.
RAC: n teiden politiikan päällikkö Nicholas Lyes kommentoi: “Vaikka kaikilla paikallisilla viranomaisilla on järkevää saada valta valvoa ongelmallisia hotspot -pisteitä, on olemassa riski, että jotkut neuvostot saattavat käyttää tätä palkitsevana voittojen nostamistyökaluna.”
Lyes sanoi, että neuvostossa on oltava velvollisuus varmistaakseen, että tien ulkoasut eivät ole hämmentäviä, jotta epäuskoisia autoilijoita ei ole “huokaistu”. Hän huomautti, että suuri määrä sakkoja yhdessä paikassa voi osoittaa, että jotain on vialla.
Hän lisäsi: “Me myös mielestämme autoilijoille on annettava ensisijaisesti hälytyskirjeitä sen sijaan, että minimoidaan neuvostojen mahdollisuudet käyttää tätä palkitsevana kassavirtaan.”
Pidätkö ajatuksesta paikallisneuvostojen poliisitoiminnasta liikennerikoksista heidän alueillaan? Kerro meille kommenteissa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *