2012 Kiinan Grand Prix

Nico Rosberg on voittanut ensimmäisen Formula 1 -kilpailunsa Kiinan Grand Prix -sarjassa. Mercedes -kuljettaja päätti kilpailun 20 sekuntia edellä Jenson Button ja Lewis Hamilton.

2012 Kiinan Grand Prix kuvissa

Kilpailun jälkeen hän sanoi: ”Tämä on minulle erityinen hetki. Koko viikonloppu meni täydellisesti. Ensimmäinen napa -asemani, nyt ensimmäinen voitoni Formula 1: ssä – se on todella fantastinen. Mutta se ei ole vain tämä; Se on ensimmäinen voitto uudelle hopea -nuolelle ja tälle upealle joukkueelle. Se on minulle todella erityistä. Kiitos kaikille joukkueessa, täällä Kiinassa ja tehtaissa Brackleyssä ja Brixworthissa. Se tekee minut erittäin ylpeäksi siitä, että olemme parantaneet autoa niin nopeasti.

”En koskaan unohda tätä kilpailua, ja viimeiset 20 kierrosta tuntui niin kauan kuin kilpailisin Le Mansissa 24 tuntia! Mutta sitten linjan ylittäminen oli niin voimakasta. Nautimme tästä menestyksestä, mutta jalkamme ovat edelleen maassa.

”Emme vieläkään ole missä haluamme olla, työskentelemme edelleen ahkerasti ymmärtääksemme auto ja renkaat kaikissa olosuhteissa, ja pyrimme jatkuvasti parantamaan kilpailumme vauhtia entisestään. Näemme kuinka se toimii Bahrainissa. ”

Michael Schumacher oli ensimmäinen ja ainoa kuljettaja, joka jäi eläkkeelle kilpailusta toisen ja erittäin vahvan aloituksen jälkeen. Hänen oikeanpuoleisen pyöränsä ei ollut varustettu kunnolla ensimmäisen pit -pysäkinsä aikana, ja hänet pakotettiin pysähtymään. Joukkueelle sakotettiin 5000 euroa hänen vaarallisesta vapautuksestaan.

Tämä tulos tarkoittaa, että Lewis Hamilton johtaa kuljettajien mestaruutta 45 pisteellä, ennen Button ja Alonso 43 ja 37 pistettä.

McLaren johtaa rakentajien mestaruutta, 24 pistettä edellä Red Bullia.