“Eikö ole aika tieverkostomme ollut myös kansallinen prioriteetti?”

Ei ole päässyt ilmoituksesi, että hallitus viime viikolla valtuutti kolmannen kiitotien Lontoon Heathrow’n lentokentällä. Se on iso yritys, joka saattaa kustannukset lähes 18 miljardia puntaa.
Tämä päätös on tietysti kyseenalaisen suuren nopeuden 2 junaviivan ja Lontoon ja Pohjois -Englannin yhdistävän suuren nopeuden linjan kanssa. Useimmat nykyiset arviot viittaavat siihen, että se saattaa lopulta kuluttaa mahtavaa 90 miljardia puntaa.
Mainos – viesti jatkuu alla

• “Uuden ajoneuvobrändin käynnistäminen ei ole heikko sydämellinen”
Minusta onkinkään ehdottaa investointeja ilmaamme sekä rautatieinfrastruktuuriin. Hyväksyn täysin, että se on välttämätöntä. Eikö ole kuitenkin aika, että tieverkostomme sai samanlaista huomiota?
Kyllä, olen hyvin tietoinen siitä, että hallitus on lyönyt ennätyksellisen investoinnin verkon päivittämiseen. Vuonna 2014 paljastettiin 15 miljardin punnan tielijoitusmenetelmä; Nämä rahat on käytettävä vuoteen 2020 mennessä.
Se ei ole merkityksetön summa, myönnetty, kun tarkastellaan suunnitelman yksityiskohtia ja on vaikea olla hieman huolestuttava. Suuri osa kustannuksista keskittyy ylimääräisiin kaistoihin, paljon parempia risteyksiä ja yleisiä päivityksiä. Sarja parannuksia silloin kuin sellaisesta radikaalista päivitysilmaa ja rautatiematkustajia hyötyy.
On ehdottomasti kiistatonta, että paljon enemmän on tehtävä. Äskettäisen kansallisen tilastotietoviraston raportin mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan väestö kasvaa todennäköisesti noin 9,7 miljoonalla vuoteen 2040 mennessä 74,3 miljoonaan.
Ymmärrettävästi myös verkkoliikenteen määrä kasvaa. Siirtoministeriö ei voi ennakoida tarkalleen, kuinka paljon epävarmuustekijöiden, kuten polttoainekustannusten ja ansioiden kasvun, vuoksi, sen hienoimman tilanteen vuoden 2040 kasvu on 19 prosenttia vuoteen 2010 tasosta. Se voi kuitenkin olla jopa 55 prosenttia. Kuinka sovitamme kaikki nämä ajoneuvot? Meidän on käsiteltävä tätä kiireellisyytenä nyt, kun kiskomme ja ilmamenetelmämme on päätetty.
Uskotko, että tieverkostomme on saatava paljon enemmän investointeja? Ymmärräkaamme alla …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *