“Monilla ei ole merkitystä siirtyä sähköautoihin”

Se ei ole vielä aivan siellä, mutta ilmastomuutoksen pitkä ja elintärkeä argumentti on nopeasti lähestyvä kuume nousu. COP26 -ilmastonmuutoskonferenssin aattona myynti- ja markkinointilinjat tahattomasti koomiset poliitikot, häpeämättömästi yrittäjyyden “vihreän” teollisuuden edustajat, ja sitoutuneet ympäristöpaineen ryhmät menivät vähän tällaisiin …
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Bensiini, diesel ja nestekaasu henkilökohtaiseen kuljetukseen sekä kaasu, hiili ja kodin lämmön tukit ovat kaikki huonoja. Vihreän väitteen ensimmäisessä osassa sanotaan, että nämä kuuluvat tappajahiilipolttoaineisiin, jotka kannattavat olla täysin tai osittain kiellettyjä – ainakin uusista autoista ja kodeistamme.

Myynnissä edullisimmat sähköautot

Tasa-intohimolla vihreä argumentti toinen osa vaatii, että sähkövoima ei ole vain hyvä-se on eräänlainen siunattu, elämä ja planeetta säästävä polttoaine, jota meitä on rohkaistava tai laillisesti räjäytetty autojen ja asuntojen ostamiseen. Silti se, kuinka meidän odotetaan ostavan ja käyttävän tavaroita, kun sähköleikkaukset ovat niin usein (kärsin yhden tämän sarakkeen kirjoittamispäivänä, ja sitä on varoitettu kiinnittämään itseäni vielä tänä iltana) on toinen asia.
Sähkövoimateollisuuden iloksi hallituksemme on viettänyt viime päivinä toistaen, että ostamiemme uusien autojen tulisi olla ASAP-laajennuksia-mutta joulukuuhun 2029 mennessä heidän laillisessa viimeisimmässä. Tämän lisäksi tulee ohjeita olla korvaamasta nykyistä kaasukattilaa uudella, paljon tehokkaammalla versiolla, joka maksaa 1000–2 000 puntaa plus asennusta-yleensä pätevän insinöörin kustannukset päiväksi tai kahdelle. Sen sijaan osta lämpöpumppu, jonka hinta on noin 12 000 puntaa, plus lukuisia tuhansia ylimääräisiä ylimääräisiä nykyisen keskuslämmitysjärjestelmän asennusta ja uudelleenrakentamista varten – jäähdyttimet, putket ja muut.
Mainos – Lyhyt artikkeli jatkuu alla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *