Mercedes-AMG ostaa osuuden MV Agusta -pyörävalmistajasta

yllättävässä liikkeessä Mercedes-Benzille. Mercedes-AMG on tänään ilmoittanut ostavansa 25%: n kiinnostuksen italialaisesta moottoripyöräyrityksestä MV Agustasta luomalla brändien välillä pitkäaikaisen kumppanuuden.
Muutoksen arvataan liittyvän sopimuksen, jolla AMG: llä (ja siksi koko Mercedes -tuotemerkillä) on pääsy korkean suorituskyvyn moottoripyörämoottoreihin, jotka lopulta suunnitellaan ja päivitetään yrityksen autoissa.
Mainos – artikkeli jatkuu alla

• Audi RS6 vs Ducati 1199 Panigale R: Auto vs. pyörävideo
Milanossa sijaitseva MV Agusta on legendaarinen nimi moottoripyöräilypiireissä, ja siinä on 75 maailmanmestaruuskilpailua ja rakentajien nimikkeitä pyöräurheilussa, kuten Moto GP ja Man Isle TT. Viimeisen 15 vuoden aikana brändin on ostanut ja myynyt vähintään neljä yritystä, mukaan lukien Proton ja Harley-Davidson.
Mercedes-AMG väittää, että sen kumppanuus on “markkinoinnin ja myynnin alalla”, mutta odotamme, että tärkein motivaatio oli helppo pääsy Stuttgart-pohjaiselle tuotemerkille käyttämään jo suunniteltuja kolmisylinterisiä moottoreita mallialueellaan.
Muutto tapahtuu, kun useat valmistajat pienentävät moottorin kokoonpanoja nopeasti päästötarkoituksiin. Rival BMW on äskettäin julkaissut BMW I8-superauton turboahdetulla kolmen potin moottorilla, joka on liitetty hybridi-voimansiirtoon, ja Audi on ilmoittanut aikovansa laittaa kolmisylinteriset moottorit A1- ja A3-Hatchbacksiin.
Volkswagen esitteli myös pyörämoottorista konseptia Pariisin autonäyttelyssä, The XL1 Sport. Siinä oli erittäin viritetty Ducati-moottori, koska VW omistaa italialaisen pyöräbrändin.
Muutosta tulisi hyötyä myös MV Agusta. Paitsi, että palauttamaton käteisinjektio tuo taloudellista vakautta ja polttoaineen kasvua, moottoripyöräyritys hyötyy myös Mercedes -resursseista sekä tekniikassa että markkinoinnissa. MV Agusta työllistää tällä hetkellä 260 ihmistä Pohjois -Italiassa.
Muutto ostaa MV Agusta tulee sen jälkeen, kun Daimler päätti toisiinsa liittymättömänä liikkeessä myydä jäljellä olevan osuutensa Kaliforniassa sijaitsevasta Tesla Motorsista.
Luuletko, että muutto hyötyy molemmista yrityksistä? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *